Organisaties in Putten

Ontdek onze 160 organisaties en initiatieven

Bibliotheek

Bibliotheek Noordwest Veluwe

Onze Bibliotheek is dé ontmoetingsplek voor alle bewoners van de Noordwest Veluwe die graag lezen, leren of hun taal- of digitale vaardigheden willen ontwikkelen. In hun eigen tempo, betaalbaar, en in een veilige omgeving.

Aanmelden

Liza Dirksen - communicatie@bibliotheeknwveluwe.nl
Vrijwilligerswerk

Landgoed Schovenhorst

WELKOM OP LANDGOED SCHOVENHORST

Ben je het binnen zitten ook zat? Kom eens langs voor een bakje koffie of thee. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen.

We hebben een leuk team van vrijwilligers op Landgoed Schovenhorst, misschien zit er iets voor je bij waar jij je energie uit kan halen en blij van wordt!

Plek in de organisatie:

Achter de schermen van Landgoed Schovenhorst heeft elke vrijwilliger zo zijn zelf gekozen taak.

Op de dinsdagmorgen komen de klus en tuinmannen bij elkaar en nemen we tijdens een bakje koffie door wat de klussen van vandaag zijn.

Maak een afspraak. Je bent van harte welkom. Mail naar Sander Wijdeven of Els van Ginkel : info@schovenhorst.nl

Hoop tot snel!

Landgoed Schovenhorst Putten

Aanmelden

Els van Ginkel - els.van.ginkel@schovenhorst.nl
Zorg

Stichting HEST biedt ondersteuning.

Stichting HEST biedt families ondersteuning bij de zorg voor hun dierbare in de laatste levensfase.

Aanmelden

Mieke van Zelderen - wmvanzelderen@hetnet.nl - 06-20305539
Vrijwilligerswerk

Ondersteuning in de laatste levensfase

Veel mensen in hun laatste levensfase hebben de wens om thuis, in hun vertrouwde omgeving, te mogen sterven. Voor mantelzorgers kan zo’n fase heel zwaar worden. Vrijwilligers van stichting HEST (Hulp aan Ernstig zieken en Stervenden Thuis) bieden in zo’n situatie ondersteuning. Door te waken wanneer dat nodig is. Gewoon door er te zijn. 

Stichting HEST zoekt hiervoor vrijwilligers, wanneer de mantelzorger slaapt, waakt de vrijwilliger.

Aanmelden

Nanda Kempkes - n.kempkes@stichtinghest.nl - 0622020323
Overheidsdiensten

Consulent samenleving- Jeugd

Toegang voor specialistische jeugdzorg

Aanmelden

A ten Brinke - atbrinke@putten.nl
Zorg

Hospice Nijkerk e.o.

Hospice Nijkerk biedt opname en zorg aan zorgvragers met een korte levensverwachting. Er zijn zes gastenkamers met eigen sanitair en terras. Professionele zorg is 24 uur aanwezig.

Aanmelden

Alida van der Hout - a.vdhout@hospicenijkerk.nl - 0332473100
Zorginstellingen

Houd jij van wandelen?

Voor de locatie Philadelphia Waterweg In Putten, zijn wij voor onze cliënten met een verstandelijke beperking, op zoek naar een wandelmaatje.

Heb jij tijd over en vind je het leuk om te wandelen? Dan ben je bij onze cliënten aan het juiste adres!

Waar

Waterweg 1
Putten

Aanmelden

Carola Verdiesen - waterwegboven@philadelphia.nl - 0611108843
Zorginstellingen

Houd jij van koken? Dan zoeken wij jou!

Voor de locatie Philadelphia Waterweg in Putten, zijn wij op zoek naar iemand die met onze cliënten met een verstandelijke beperking, het avondeten willen bereiden.

Aanmelden

Carola Verdiesen - waterwegboven@philadelphia.nl - 0611108843
Zorginstellingen

Zorglandgoed Groot Spriel

Op Zorglandgoed Groot Spriel in Putten bieden wij welzijn en zorg op maat voor mensen met dementie of geheugenproblemen. Gelegen in een natuurrijke omgeving vindt u ons sfeervolle, kleinschalige woonzorghuis en ontmoetingshuis met dagbesteding. Ons woonzorghuis biedt een warm, veilig thuis voor 16 bewoners en gasten van ons zorglandgoed. Bij Zorglandgoed Groot Spriel staat het welzijn van onze bewoners en gasten voorop.

Aanmelden

Reijer van den Brink - reijer.van.den.brink@zorglandgoedgrootspriel.nl - 0636392088
Zorg

Tactus Verslavingszorg

Tactus Verslavingszorg

* Preventie; gericht op voorlichting, deskundigheidsbevordering professionals, vroegsignalering, interventie bij signalering beginnende problematiek middelengebruik, toeleiding passende zorg, hulp voor naasten, KOPP/KOV groepen; Kinderen Ouders Psychiatrische Problematiek, Kinderen Ouders Verslavingsproblematiek

* Voorzorg; outreachend ambulant hulpverlenen gericht op burgers waar zorgelijke signalen worden geuit ten aanzien van middelengebruik en verslavingsproblematiek, alwaar geen hulpvraag wordt geuit of zorgmijding een rol speelt. Voorlichting, motivering tot verandering, behandelinterventies, toeleiding naar passende zorg, deskundigheidsbevordering professionals.

* Behandeling; ambulant, klinisch, individueel, groepsgericht

* Intact; aanbod ervaringsdeskundigheid. Voorlichting, zelfhulp, hulp voor naasten. Individueel, groepsgericht.

Aanmelden

Klantcontactcentrum - vragen@tactus.nl - 088 382 28 87
Inloop

Inloophuis Hart van Putten

't Hart van Putten is dé ontmoetingsplek midden in het centrum van Putten waar iedereen van harte welkom is! Je kunt er een kop koffie of thee drinken. Het inloophuis biedt een fijne gelegenheid om met andere mensen in contact te komen. Er wordt gezellig gepraat, maar een spelletje doen met elkaar kan ook. Gastheren en gastvrouwen zorgen voor de ontvangst, voor koffie en thee en bieden een luisterend oor. De tuin achter het inloophuis biedt een beschutte plek, je kunt er lekker buiten te zitten. 't Hart van Putten is te vinden aan de Molenweg 2.

Aanmelden

Secretariaat - info@hartvanputten.nl
Zorginstellingen

Zorgerf Buiten-Land en Buiten-Verblijf

Het Zorgerf biedt kleinschalig wonen en dagbehandeling voor mensen met dementie op een prachtige, landelijke omgeving in Putten. Hierbij is het motto voluit leven met dementie en activeren wij de mensen zoveel mogelijk. Bij dit ruime aanbod van activiteiten zijn vrijwilligers onmisbaar

Binnen het Zorgerf zijn er veel verschillende taken mogelijk van dierenverzorging, tuinieren, gezelschap bieden tot aan wandelen. Hier kan je jouw talenten optimaal inzetten. Jouw werk wordt hier écht gewaardeerd.

Waar

Veenwaterweg 3B
Putten

Aanmelden

Wendy Jager - land-huus@buiten-land.nl - 0623802838
Stichtingen

Lwengo Kids Foundation

Het primaire doel van Lwengo Kids Foundation is het werven van sponsors in Nederland om de allerarmste kinderen in Lwengo, Uganda, ook naar school te kunnen laten gaan tot zij dusdanig opgeleid zijn dat zij zelfstandig een inkomen kunnen verwerven.

Aanmelden

Marga Streefkerk - lwengokids@gmail.com - 0613071167
Zorg

Zorgcentrum Oranjehof

Zorgcentrum Oranjehof biedt dagbesteding aan vanuit een christelijk identiteit. Deze dagbesteding is voor ouderen met als doel om zolang mogelijk thuis te wonen, of om mantelzorgers te ontlasten. In Oranjehof bieden we structuur en activiteiten aan om uw geheugen en lichaam fit te houden. Naast structuur, begeleiding en activiteiten heeft u ook gewoon een fijne en gezellige dag.

Mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen aan de slag in ons werkatelier. Met elkaar verrichten we verschillend werk, van faciliterend tot administratief van inpakken tot bakken en het verzorgen van dieren. Samen met de cliënt kijken we naar de gaven en interesses en passen hier het werk op aan.

Aanmelden

Corina Stolk - c.stolk@oranjehof.org
Welzijn

Jeugd-Punt

Jeugd-Punt is er voor alle jongeren in Putten, dus ook voor jou! We bieden coaching, weerbaarheidstrainingen en verschillende activiteiten als spelletjesmiddagen en inloopavonden aan. Het liefst allemaal in samenwerking met jou (en je omgeving), want jij weet tenslotte het beste wat je wil. Heb je een hulpvraag of een tof idee? Laat het weten!

Aanmelden

Eva Verboom - ev@jeugd-punt.nl - 0638943175
Ontwikkeling

studiekring

Wat is een studiekring?

In Nederland zijn inmiddels ruim 90 studiekringen actief.  Studiekringen functioneren zelfstandig en hebben ieder een eigen ‘sfeer’. De gemene deler is dat het een plek is waar iets nieuws te ontdekken valt, het gezellig is en dat het je bij de tijd houdt.

“Belangstelling en interesse houden voor wat er in de maatschappij gebeurt. Zeker belangrijk als je alleen komt te staan”

“Ik kies ervoor om mijn hersenen nog te laten werken.”

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die soms eens per week maar meestal om de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt zo’n twee uur en start doorgaans met een “rondje actualiteiten”. Daarin vertelt iedere deelnemer wat hem of haar in de afgelopen periode heeft geraakt. Vervolgens wordt er door een van de kringleden een onderwerp gepresenteerd en vaak is er tijdens of na die presentatie de mogelijkheid voor vragen en discussie. De doelgroep is 55+, maar mag ook 50+.

Studiekring Putten komt samen op de 2de en 4de donderdag samen in Stroud.

Aanmelden

Bertha van Renselaar - bertha.vanrenselaar@gmail.com
Ontspanning

scootmobielclub putten

De Scootmobielclub bestaat uit deelnemers en vrijwilligers. Elke woensdagmiddag gaan we er met z'n allen op uit .

We starten om 13.30 u bij Stroud en zijn rond 16.00u weer terug.

Waarom Scootmobielclub Putten

 • Met z'n allen er op uit
 • Gezellige activiteiten doen
 • Nieuwe mensen ontmoeten
 • Prachige natuur bekijken
 • Lekker kletsen en genieten
 • Betrokken vrijwilligers
 • Veiligheid voorop

Aanmelden

Bertha van Renselaar - bertha.vanrenselaar@gmail.com - 06-053808761
Meedoen

Inclusiepanel Putten

Putten is voor iedereen. Ook voor mensen met een beperking of handicap. Iedereen moet toegang hebben tot winkels en openbare gebouwen. Iedereen moet kunnen meedoen met sporten en werken. Iedereen moeten op een geschikte plek kunnen wonen. En iedereen moet van A naar B kunnen komen. Kortom: in de gemeente Putten willen we dat iedereen mee kan doen. En zich welkom voelt, met of zonder beperking.

Inclusieagenda 

Omdat niet iedereen zomaar mee kan doen, heeft de gemeente Putten een inclusieagenda gemaakt. In deze inclusieagenda staat wat de gemeente Putten vanaf 2020 gaat doen om Putten voor iedereen te maken.

Inclusiepanel

Niets over ons, zonder ons. Dat is de boodschap van het VN-Verdrag voor mensen met een beperking. De gemeente Putten is het eens met deze boodschap. Daarom is in september 2019 het inclusiepanel “Putten voor Iedereen” opgericht. Het inclusiepanel bestaat uit mensen met een beperking en hun vertegenwoordigers. Met het inclusiepanel organiseren we ervaringsdeskundigheid op een structurele manier. 

Wat doet het inclusiepanel?

Het panel heeft als taak om inclusie op de agenda van de gemeente Putten te krijgen en te houden. Dat doet het panel door:

 1. Bewaken dat de gemeente Putten de inclusieagenda uitvoert.
 2. Drempels in de samenleving te signaleren en te delen met de gemeente. Hierdoor blijft inclusie op de agenda staan.
 3. Subsidie aanvraag van het inclusiefonds beoordelen op basis van ervaringskennis. Met deze ervaringskennis kan het panel goed beoordelen of een nieuw idee helpt om drempels weg te halen.
 4. Het inclusiepanel kan daarnaast aandacht vragen voor nieuwe onderwerpen die focus verdienen.

Contactgegevens

Wilt u meedenken met het inclusiepanel? Dan kunt u een e-mail sturen naar contact@inclusiepanelputten.nl of vul het contactformulier hieronder in.

Inclusiefonds

De gemeente stelt een subsidie beschikbaar voor inclusie, genaamd Inclusiefonds. Deze subsidie is voor activiteiten en nieuwe ideeën die bijdragen aan een inclusieve samenleving. En is voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Neem voor meer informatie ook contact met ons op.

Aanmelden

contact@inclusiepanel.nl
Welzijn

Icare Thuisbegeleiding

Icare Thuisbegeleiding biedt passende begeleiding bij cliënten thuis op het gebied van psychische en/of sociale kwetsbaarheid, opvoedondersteuning en aan mensen met een LVB, autisme of dementie. Het doel van de begeleiding is gericht op een optimaal haalbare zelfstandigheid in de thuissituatie van de cliënt.

De focus ligt op wat de cliënt wél kan. De vraag van de cliënt staat centraal en de regie ligt, in principe, bij de cliënt. Icare Thuisbegeleiding gebruikt beproefde methodes en werkt systeem- en oplossingsgericht.

Wij zijn actief van Groningen tot op de Veluwe en van Lelystad tot aan Emmen. Wij werken intensief samen met aanbieders van behandelingen om de zorg toegankelijk te houden. De financiering van onze begeleiding valt onder de WMO, de Jeugdwet, gemeentelijke subsidies of de Wlz.

Aanmelden

Thea van Drie - midzuidveluwe@icaretbg.nl - 0522 277 599
Welzijn

Mentorschap Overijssel Gelderland

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen.

Aanmelden

info@mentorschapog.nl
Mediabureaus

VELUWE FM

VELUWE FM is de streekomroep van de Noordwest Veluwe, maar richt zich specifiek op Ermelo, Harderwijk en Putten.

www.veluwefm.nl

Aanmelden

Bas Tempels - bas@veluwefm.nl - 06-55326755
Zorginstellingen

Norschoten locatie Putten

Zorgorganisatie Norschoten is dé specialist in de regio op het gebied van hoogcomplexe zorg en behandeling. Norschoten laat een frisse wind waaien door de ouderenzorg. Van hart tot hart krijgen cliënten bij ons zorg, behandeling, welzijn en wonen vanuit een veelkleurige christelijke identiteit. Norschoten zorgt duidelijk anders. Gepassioneerd, betrouwbaar, servicegericht en altijd in verbinding met de cliënt. Met focus op zeggenschap en betrokkenheid van de cliënt bieden wij zorg, welzijn, behandeling en gastvrijheid op het juiste moment door de juiste professional. Nabij met hart en ziel. En dat doen wij op maar liefst 11 locaties in Gelderland-Midden en Noord- en Oost-Gelderland.

Waar

Jan Nijenhuisstraat 183
Putten

Aanmelden

Anne Stoffelsen - anne.stoffelsen@norschoten.nl - 0613133140
Musea

Mariahoeve

De Mariahoeve is een voorbeeld van de boerderijen die na 1900 als paddenstoelen uit de grond kwamen. Gezinsbedrijven van een paar hectare bouwland voor het verbouwen van graan, aardappelen en voederbieten en met koeien, varkens, kippen en een paard. Verder een grote moestuin en een kleine boomgaard.

Door mechanisatie, schaalvergroting en specialisatie verdween dit type boerderij in het laatste kwart van de vorige eeuw even snel als het destijds verschenen was. Wat de Mariahoeve uniek maakt, is dat ‘alles’ er nog is, zoals Maria het heeft nagelaten.

Op Museumboerderij Mariahoeve bevind zich een camping, Bed en Breakfast, trekkershutten, restaurant de Schenkerij een mooi terras en onze tuinkamer.

Waar

Kiefveldersteeg 11
Putten

Aanmelden

Andreas Bos - info@mariahoeveputten.nl - 0630234032
Reisbureaus

VVV Putten

VVV Putten laat bezoekers kennis maken met alle mogelijkheden die Putten te bieden heeft. In de winkel zijn diverse leuke cadeau-artikelen te koop. Ook organiseert VVV Putten diverse evenementen.

Aanmelden

Suzanne van den Bor - s.vdbor@vvvputten.nl
Duurzaamheid

Ketting kledingruil Putten

Er worden tassen met kleding doorgegeven door de deelnemers. Je mag de tas drie dagen houden om te kijken of er leuke kleding voor je bij zit, dat mag je er dan uithalen. Als je kleding hebt die je zelf niet (meer) draagt dan kun je dat in de tas stoppen voor de andere deelnemers.

Deelname is gratis en bespaart het milieu en geld. Daarnaast is het een leuke manier om contact te leggen met andere inwoners van Putten.

Aanmelden kan via kettingkledingruil.nl

Aanmelden

Hanneke van de Pol - hannekevanteinde@gmail.com - 06-16539004
Musea

Mariahoeve

Museumboerderij met camping en theeschenkerij

Waar

Kiefveldersteeg 11
Putten

Aanmelden

Liesbeth Brand - lbrand@kpnmail.nl - 0612261733
Ateliers

Atelierroute Putten

Atelierroute Putten (sinds 1998) houdt zich bezig met uiteenlopende vormen van beeldende kunst, zoals tekenen, grafiek, schilderen, fotografie, iconen, textiele werkvormen en ruimtelijk werk. De aangesloten kunstenaars maken zich sterk door elkaars werk te respecteren en accepteren, ongeacht wat voor achtergrond zij hebben. Naast regelmatige bijeenkomsten waarin zij van gedachten wisselen met betrekking tot elkaars werk, stimuleren, activeren en bekritiseren zij elkaar positief. Zij vinden dat “kunst” voor iedereen toegankelijk moet zijn. De veelzijdigheid van hun kunnen, willen zij met de jaarlijkse Atelierroute Putten aan u laten zien.

Geïnteresseerden, zoals bedrijven, particulieren, galeries en scholen, kunnen contact opnemen met de kunstenaars, of het atelier bezoeken op afspraak.

Zie atelierrouteputten.nl

Opleidingen

Landstede MBO

Waarde(n)vol leren, leven, werken!

Waar

Westeinde 31
Harderwijk

Aanmelden

Sarien Nieuwenweg - snieuwenweg@landstede.nl
Theater

Theater Stroud

Hét podium in Putten voor muziek, toneel, cabaret, musical, dans en jeugdtheater.

Waar

Brinkstraat 91
Putten

Aanmelden

Theater Stroud - administratie@theaterstroud.nl - 0615164273
Beweging

Stichting in Beweging

Samen bewegen, dicht bij huis. Lichte oefeningen met aandacht voor conditie, evenwicht en coördinatie en aandacht voor elkaar.

Aanmelden

Annemieke Carbo - info@stichtinginbeweging.nl - 0616198018
Buurthuizen

Buurtvereniging Krachtighuizen e.o.

Dé buurtvereniging voor bewoners van Krachtighuizen en omstreken die hun belangen behartigd als het gaat om woonomgeving en leefklimaat. De buurtvereniging organiseert ook recreatieve en educatieve activiteiten.

Waar

Oude Prinsenweg 6C
Putten

Aanmelden

Henk van Woerden - buurthuiskrachtighuizen@gmail.com - 0642467041
Basisscholen

Gabriëlschool

De Gabriëlschool voor Katholiek Basisonderwijs werd op 1 september 1957 gesticht. De naam ontlenen we aan de aartsengel Gabriël: de ‘verkondiger van de blijde boodschap’. Onze school is blijven groeien dankzij de kwaliteit van het onderwijs en de ontwikkeling naar de visie van het Jenaplan. In augustus 2003 is daarom besloten een dependance te starten. Sindsdien bieden we onderwijs aan op twee verschillende locaties. De Gabriëlschool maakt deel uit van de Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe.

Aanmelden

Sander van Zomeren - s.vanzomeren@gabriel-school.nl - 0341-351959
Beweging

Professionals in NAH

Professionals in NAH levert specialistische begeleiding thuis voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en hun omgeving. Hersenletsel zorgt vaak voor beperkingen in het dagelijks leven. Professionals in NAH kan u helpen om met uw beperkingen om te gaan. De begeleiders nemen geen taken uit handen, maar zoeken samen met u naar mogelijkheden, zodat u zoveel mogelijk de eigen regie houdt.

Aanmelden

Beheer - wmo@nah.nl
Buurthuizen

Stroud

Stroud Putten: Ontmoeten, Vergaderen en Ontspannen

Waar

Brinkstraat 91
Putten

Aanmelden

André van Zoeren - andrevanzoeren@stroud.nl - 0611176011
Spel

schaakvereniging PSV DODO

jeugdschaak en schaken voor volwassenen iedere dinsdagavond in Stroud

Aanmelden

Br den Boer - brdenboer@hotmail.com
Buurtjes

Buren Netwerk Putten

Het Buren Netwerk Putten bestaat uit drie onderdelen:

 1. Burendienst
 2. Buren initiatief
 3. Buren evenement

Burendienst.

Voor als je wel iets wilt doen voor iemand in de straat. Als bijvoorbeeld een handige buur voor een klein klusje, of een gezellige buur voor een praatje, of als rijdende buur voor een ritje naar het ziekenhuis, of als boodschappen buur. Of als meedenk buur waar je terecht kunt als je een vraag hebt: ‘Ken je iemand die mij kan helpen met….?’ Inmiddels zijn er al meer dan 60 inwoners aangesloten bij het Buren Netwerk Putten. Ook iets voor jou of wil je meer informatie? Neem contact op met Welzijn Putten (0341-357078) of stuur ons een berichtje.

Buren initiatief & Buren evenement.

Je hebt een mooi idee voor in je straat en wilt daarmee aan de slag. Denk aan het starten van een koffieochtend voor ouderen uit jouw buurt of een buurtkastje in je straat. Meld je ideeën aan via www.welzijnputten.nl. We denken graag met je mee in het realiseren ervan! 

BUREN NETWERK PUTTEN is een initiatief van WELZIJN PUTTEN.

Aanmelden

Gijsbert-Willem Evers - gwevers@welzijnputten.nl
Gemeente

Gemeente Putten

De gemeente verstrekt diensten aan alle inwoners, bezoekers en ondernemers in Putten.

Aanmelden

Stefan Fiddelaar - sfiddelaar@putten.nl - 0341359629
Dierenklinieken

Dierencentrum De Ark

Ruim 900 katten en honden worden per jaar door de Ark opgevangen. Zwerfdieren, dieren die zijn achter gelaten of dieren waarvan mensen afstand hebben gedaan, omdat ze er niet meer voor kunnen zorgen om wat voor reden dan ook.

De Ark wordt gerund door een team van 5 gediplomeerde medewerkers en worden bijgestaan door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen met het verzorgen van de dieren. Ze helpen met het schoonmaken van de verblijven, het uitlaten van de honden en andere voorkomende werkzaamheden

Waar

Leuvenumseweg 70
Harderwijk

Aanmelden

Beheer - info@dierencentrumdeark.nl - 0341416127
Zorg

Stichting Hospice Nijkerk en Omstreken

Een rustige, huiselijke omgeving met deskundige zorg voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten, dat is Hospice Nijkerk. Het hospice heeft zes gastenkamers met eigen sanitair en terras in een prachtig historisch pand op een mooie locatie vlakbij de binnenstad en het station. De kamers zijn ruim, zodat de naaste kan logeren op de eigen kamer. 

Waar

Vetkamp
Nijkerk

Aanmelden

Alida van der Hout - info@hospicenijkerk.nl - 0332473100
Dierenklinieken

Dierenambulance Noord-West Veluwe

Welkom bij Dierenambulance Noord-West Veluwe.

Waar

Celsiusstraat 18-11
Harderwijk

Aanmelden

Beheer - info@dierenambulance.eu - 0341230529
Zorg

Stichting OZOverbindzorg

OZO is het communicatie- en samenwerkingsplatform dat de juiste mensen,

organisaties en informatie bij elkaar brengt. Of je nu zelf ondersteuning nodig

hebt, of hulp verleent aan anderen. OZO verbindt snel de juiste contacten, maakt

communicatie inzichtelijk en versoepelt samenwerkingen.

Aanmelden

Karin Brinkhof - karin@ozoverbindzorg.nl
Gezondheidsinstellingen

Stichting Tactus Verslavingszorg

Specialist in verslavingszorg. Verslavingsproblemen komen vaker voor dan je misschien denkt. Het gaat vaak schuil achter andere problemen. Het is niet iets om je voor te schamen. Het is goed te behandelen. Wij hebben veel kennis en een breed aanbod om je te helpen, omdat het ons samen wel lukt!

Waar

Burgtstraat 2
Harderwijk

Aanmelden

Nikita van Taarling - nvantaarling@tactus.nl - 0883822887
Financieel

Stichting Leergeld Randmeren

Leergeld Randmeren is een stichting die kinderen financieel ondersteunt, zodat zij kunnen meedoen aan school-, sport en cultuuractiviteiten ook daar waar het algemene welzijn van het kind in het geding is. Steeds meer kinderen in de gemeenten kunnen om financiële redenen niet meedoen aan deze activiteiten. Momenteel groeien in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten en Zeewolde 1 op de 10 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk langs de zijlijn. Leergeld Randmeren wil deze kinderen (weer) laten meedoen. Onze missie is om sociale uitsluiting van kinderen te voorkomen! De kleine beurs van ouders mag geen reden voor sociale uitsluiting van de kinderen zijn.

Aanmelden

Heleen Remijn - putten@leergeldrandmeren.nl - 06-14467267
Welzijn

Stichting Welzijn Putten

Welzijn Putten is een betrouwbare en betrokken partner in de samenwerking. Met een laagdrempelig en toegankelijk imago zijn we een partij waar iedereen altijd aan kan kloppen, ongeacht of we het antwoord hebben. Wij zijn het onafhankelijke aanspreekpunt, denken mee met inwoners en andere partijen en kunnen ze met andere organisaties in contact brengen.

Als klanten of andere stakeholders dan een vraag stellen ervaren ze duidelijkheid en professionaliteit. Mensen weten wat ze aan ons hebben en wat niet.

We zijn een eigenwijze organisatie in de goede zin van het woord. We weten wat we willen en wat we kunnen en zijn van waarde voor de samenleving. We weten wat er leeft en zijn daarom de organisatie die richting geeft.

Aanmelden

Welzijn Putten - info@welzijnputten.nl - 0341-357078
Financieel

Overrood

Over Rood begeleidt en ondersteunt ondernemers bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Bij Over Rood helpen ondernemers elkaar hun problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Het lidmaatschap van Over Rood kost vanaf €20 per maand, excl. BTW. Dit tarief is afhankelijk van je woonplaats. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Aanmelden

beheer - jac@overrood.nl
Balsport

Korfbalvereniging de Meeuwen

Vlug en Vaardig, zo had De Meeuwen ook kunnen heten. Onder deze naam werd de eerste poging ondernomen om korfbal te introduceren in Putten. Een futiele poging aangezien, al snel werd besloten om de vereniging te ontbinden. Putten was nog niet klaar voor de gemengde sport.

Tweede poging

De leden van Vlug en Vaardig trokken zich terug in hun donkere huizen, wachtend op een nieuwe kans om het korfbal te introduceren in de groeiende gemeente Putten. In 1961 leek de tijd rijp voor een nieuwe poging. Ex-leden van Vlug en Vaardig en enkele geinteresseerden kwamen op 15 november bij elkaar in de oprichtingsvergadering in restaurant de Heerdt en kozen de heer Ykema tot voorzitter van korfbalvereniging De Meeuwen. Twintig leden telde de vereniging die zou uitgroeien tot één van de grootste van Nederland.

Aanmelden

beheer - secretaris@kvdemeeuwen.nl
Sportverenigingen

Watersport Vereniging Nulde

Doe mee met onze watersportvereniging.

Aanmelden

beheer - havenmeester@wsvnulde.nl
Basisscholen

SKO Ontwerpers van Onderwijs

Ontwerpers van onderwijs. Wij bouwen aan het leren van morgen

Ieder kind heeft recht op geluk. Bij SKO creëren wij daarom voor elke leerling de ruimte die nodig is om geluk te ervaren. In een veilige omgeving dagen we hen uit. En we geven hen het vertrouwen om hun talenten te ontwikkelen. Met verwondering en plezier leren zij zichzelf en de wereld kennen.

Waar

Postbus 608
Lelystad

Aanmelden

Maaike Huisman - secretariaat@skofv.nl - 0320-225040
Balsport

Voetbalvereniging SDC Putten

Kom mee voetballen bij onze voetbalclub

Aanmelden

beheer - secretaris@sdcputten.nl
Balsport

Voetbalvereniging Rood-Wit '58

Ondanks dat het officiële oprichtingsjaar van sportvereniging Rood-Wit ’58 1958 is, stamt het meest prille begin uit de jaren dertig. In deze tijd was er sprake van een soort voetbalvereniging in het buitengebied van Putten. Deze aanzet tot een voetbalvereniging voor de jeugd van het buitengebied groeide nooit uit tot een officiële voetbalvereniging. Deze eerste aanzet voor een voetbalvereniging vormde wel het idee voor de oprichting van s.v. Rood-Wit ’58.

Jaren later, in 1958, pakte een aantal mensen het plan om een voetbalvereniging op te richten opnieuw op. Het idee was om iets te doen voor de jeugd van de buurtschappen van Putten. In S.D.C.P. kende het ‘dorp’ al langer een voetbalvereniging. Voor de jeugd van de buurtschappen Veenhuizerveld, Huinen, De Poolse Driesten en Krachtighuizen werd echter weinig georganiseerd. Dus al gauw werd het idee geboren om de voetbalvereniging uit de jaren dertig weer nieuw leven in te blazen. Gerrit Schuit, Johan Jansen, Jan Schreuder en Ot Jansen waren de mannen van het eerste uur die aan de wieg van de nieuwe voetbalvereniging stonden.

Aanmelden

beheer - info@roodwit-putten.nl
Zoom