Prikbord van Putten

Ontdek de 15 oproepen van je buren

Gevraagd
Helpen

Landgoed zoekt tuinmannen/vrouwen

WELKOM OP LANDGOED SCHOVENHORST

Ben je het binnen zitten ook zat? Kom eens langs voor een bakje koffie of thee. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen.

We hebben een leuk team van vrijwilligers op Landgoed Schovenhorst, misschien zit er iets voor je bij waar jij je energie uit kan halen en blij van wordt!

Plek in de organisatie:

Achter de schermen van Landgoed Schovenhorst heeft elke vrijwilliger zo zijn zelf gekozen taak.

Op de dinsdagmorgen komen de klus en tuinmannen bij elkaar en nemen we tijdens een bakje koffie door wat de klussen van vandaag zijn.

Maak een afspraak. Je bent van harte welkom. Mail naar Sander Wijdeven of Els van Ginkel : info@schovenhorst.nl

Hoop tot snel!

Landgoed Schovenhorst Putten

Gevraagd
Helpen

Er zijn voor je medemens.

Word ook vrijwilliger bij Hest! Er zijn voor je medemens in de laatste levensfase.

Onze vrijwilligers zijn 's nachts aanwezig om mantelzorgers te ontlasten bij de zorg voor hun dierbaren. Als de mantelzorger slaapt, waakt de vrijwilliger.

Meer informatie nodig. Neem contact op met ons op via 06-20305539 of kijk op onze website: www.stichtinghest.nl

Gevraagd
Meedoen

Redacteur Nieuwsbrief Buren Netwerk

Heb je een vlotte pen? Vind je het leuk om mooie verhalen uit Putten te verzamelen en in het zonnetje te zetten? En heb je ook nog eens een creatief oog voor detail? Zet je dan in als creatieve vrijwilliger voor het Buren Netwerk Putten!

Neem eens een kijkje op Buren Netwerk Putten – Welzijn Putten waar je kunt lezen wat het netwerk precies inhoudt. Inmiddels zijn er bijna 70 inwoners actief voor het Buren Netwerk. Op de website kun je ook de nieuwsbrieven lezen die tot nu toe zijn gemaakt.

Ben je enthousiast en zou je meer hierover willen weten? Neem contact op met Gijsbert-Willem Evers van Welzijn Putten via 0341-357078 / 06-86801480 of mail naar gwevers@welzijnputten.nl.

Gevraagd
Helpen

uitleggen hoe marktplaats werkt...

Heb jij af en toe even tijd om iemand verder te helpen met het plaatsen van spulletjes op marktplaats?

Het gaat om 4 a 5 keer een uurtje

Gevraagd
Helpen

Zorglandgoed zoekt vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om samen met ons team met onze gasten en bewoners diverse activiteiten te ondernemen of begeleiden. Denk hierbij aan het rijden van onze bus om mensen te halen en te brengen naar de dagbesteding, met bewoners of gasten fietsen op onze duo fietsen in de prachtige omgeving, een kopje koffie drinken of voorlezen, een wandeling maken, werken in de moestuin, knutselen, of verzorgen van de dieren.

Kortom, voor ieder wat wils!

Mocht u interesse hebben horen wij het graag!

Gevraagd
Helpen

wandel gezelschap

We zijn op zoek naar iemand die elke week of meerdere keren per week met een bewoner een flinke wandeling wil maken. Dus samen de natuur in. De persoonlijke contacten en de waardering zal u een goed en voldaan gevoel geven.

Gevraagd
Helpen

Houdt u van het werken met dieren?

Dan zoeken we jou voor onze mooie buiten locatie. Het gaat om het verzorgen van de dieren, het schoonmaken van de stallen, hokken etc. We kunnen hierbij jouw hulp goed gebruiken. De bewoners en bezoekers genieten erg van het contact met de dieren en waarderen dan jouw hulp ook zeer.

Gevraagd
Helpen

Heb jij (enige) groene vingers?

Voor onze mooie buiten locatie zoeken we mensen die voldoening vinden in het verzorgen van de tuinen. Jouw hulp is daarbij zeer welkom. Onze bewoners genieten elke dag van de tuin en waarderen jouw werk zeer!

Gevraagd
Helpen

Gelukskoeriers gezocht

Wil je ouderen een leuke dag bezorgen en op deze manier een steentje bijdrage aan de maatschappij? Wordt dan een gelukskoerier voor Stichting Gelukkig Ouder Worden!

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op!

Gevraagd
Helpen

Heb jij een warm hart voor vluchtelingen

Nog nooit zijn er zoveel mensen in de wereld op de vlucht geweest en zien wij in Nederland vluchtelingen op stoeltjes buiten voor het aanmeldcentrum in Ter Apel slapen. Gemeenten in Nederland krijgen de opdracht om meer vluchtelingen op te nemen waarmee wij met elkaar voor een maatschappelijke uitdaging staan.

Ik ben op zoek naar mensen die bij willen dragen aan deze opgave.

Dus, ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn voor Statushouders? Meld je dan aan om te helpen bij het wegwijs maken en ondersteunen op het gebied van huisvesting, financiën, onderwijs en gezondheidszorg en daarnaast ook de vluchtelingen een warm welkom bieden in Putten.

Jouw rol als maatschappelijk begeleider

Als maatschappelijk begeleider bied je individuele hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die gevestigd worden in de gemeente Putten en die hier een woning krijgen. Je helpt niet alleen bij het zelfstandig een weg kunnen vinden in de gemeente maar ook bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Je bouwt een relatie op en biedt een luisterend oor. Daarnaast heb je een signalerende rol bij situaties die om intensievere ondersteuning vragen.

Tijdsinvestering:

De begeleiding duurt 9 maanden en het kost je minimaal 1 dagdeel per week. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je deelneemt aan een verplichte basiscursus van één avond en dat je als je kan deelneemt aan de gezellige en informatieve bijeenkomsten die voor vrijwilligers worden georganiseerd.

Samenwerken:

Je staat er niet alleen voor. Naast de statushouders zelf zijn ook taalmaatjes, vrijwilligers van Humanitas en consulenten inburgering van de gemeente betrokken. Daarnaast word je begeleid door een professionele vrijwilliger coördinator en is er mogelijkheid om contact te leggen met andere vrijwilligers tijdens bijeenkomsten voor vrijwilligers.

Wij bieden jou:

Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Putten voor Elkaar biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en reis- en onkostenvergoeding.

Eigenschappen die belangrijk zijn:

-         Oplossingsgericht

-         Initiatiefrijk

-         Leergierig

-         Coachend

-         Betrokken maar nuchter

-         Empathisch

Herken jij jezelf hierin of wil je meer weten over deze vacature bel of mail met Esther Schipper van Putten voor Elkaar (voorheen Welzijn Putten) op:

info@welzijnputten.nl of 0341-357078/06-86865163

Gevraagd
Helpen

Tuinvrijwilliger

Hou je van tuinieren en maak je graag een praatje? Dan zijn we op zoek naar jou. Samen met een bewoner duik je onze tuin in. Samen tuinieren, genieten van wat je ziet en gezellig kletsen. Dan zijn we op zoek naar jou.

Je kunt zelf aangeven op welke dagen jij kunt. En wie weet vind je het wel zo leuk, dat je af en toe een keertje extra wilt komen.

Natuurlijk wil je ook wel eens overleggen of gewoon een bijzonder moment delen. Dat kan. Je doet het niet alleen! Er is regelmatig overleg met de vrijwilligerscoördinator. Alleen met elkaar kunnen wij de zorg aanvullen met welzijn. Van hart tot hart!

Wil je het liefst morgen al beginnen? Fijn, ons team van enthousiaste vrijwilligers, zorgzame collega’s en veelzijdige gasten kijkt uit naar jou.

Wat ga je doen

Samen met een bewoner tuinieren

Dit bieden we je

 • Scholingen zoals hoe om te gaan met slikproblemen of uitleg over diverse ziektebeelden
 • Werkdagen in overleg en volgens rooster
 • Eindejaarsattentie
 • Gezellige jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst
 • Gewoon leuk en belangrijk werk

Past dit bij jou? Dan breng je dit mee

 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan
 • verantwoordelijkheidsgevoel
 • een luisterend oor en een gezellig praatje
 • binding met onze gasten
 • flexibel omgaan met de situatie van het moment
 • je respecteert de christelijke identiteit van Norschoten

Word jij onze nieuwe tuinvrijwilliger?

Leuk, je bent van harte welkom. Vragen? Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator Anne Stoffelsen, T 06-13 13 31 40 of via anne.stoffelsen@norschoten.nl

Prijs

Gratis
Gevraagd
Helpen

Handwerk vrijwilliger dagcentrum

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en maak je anderen hier ook graag enthousiast voor? Dan zijn we op zoek naar jou. Op de dinsdagmiddag en vrijdagmiddag tussen 14:30 en 16:00 uur creatief bezig zijn met deelnemers. Sommigen zijn enthousiast of kunnen al mooie creaties maken. Andere mensen hebben nog even dat duwtje nodig om mee te gaan doen.

Heb je nog geen ervaring met handwerken in een groep? Geen probleem. Plezier en gezelligheid staan voorop. En omdat wij ook nooit weten hoe de pet van iedereen staat, kan het best gebeuren dat het uur anders verloopt dan jij hebt voorbereid. Fijn als je daarin wilt meebewegen.

Natuurlijk wil je ook wel eens overleggen of gewoon een bijzonder moment delen. Dat kan. Je doet het niet alleen! Er is regelmatig overleg met de vrijwilligerscoördinator. Alleen met elkaar kunnen wij de zorg aanvullen met welzijn. Van hart tot hart!

Wil je het liefst morgen al beginnen? Fijn, ons team van enthousiaste vrijwilligers, zorgzame collega’s en veelzijdige gasten kijkt uit naar jou.

Wat ga je doen

 • Creatief bezig zijn met deelnemers
 • Deelnemers enthousiast maken om mee te doen
 • Voorbereiden van de creatieve activiteit

Dit bieden we je

 • Scholingen zoals hoe om te gaan met slikproblemen of uitleg over diverse ziektebeelden
 • Werkdagen in overleg en volgens rooster
 • Eindejaar attentie
 • Gezellige jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst
 • Gewoon leuk en belangrijk werk

Past dit bij jou? Dan breng je dit mee

 • Enthousiasme en flexibiliteit
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Een luisterend oor en een gezellig praatje
 • Binding met de doelgroep (meestal mensen met geheugenproblemen)
 • Flexibel omgaan met de situatie van het moment
 • Je respecteert de christelijke identiteit van Norschoten

Word jij onze nieuwe collega?

Leuk, je bent van harte welkom. Vragen? Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator Anne Stoffelsen (werkdagen: maandag t/m donderdag 8:30 - 16:30 uur) via 06-13133140 of anne.stoffelsen@norschoten.nl

Prijs

Gratis
Gevraagd
Helpen

Bijbelkring vrijwilliger

Vind je het fijn om bezig te zijn met het geloof en maak je anderen hier ook graag enthousiast voor? Dan zijn we op zoek naar jou. Op maandagochtend 1x in de 2 weken tussen 10.00 en 12.00 uur is er een bijbelkring met bewoners onder leiding van een geestelijk verzorger. Sommigen bewoners zijn enthousiast. Andere mensen hebben nog even dat duwtje nodig om mee te gaan doen.

Heb je nog geen ervaring met een bijbelkring? Geen probleem. De geestelijk verzorger zal het voor touw nemen. En omdat wij ook nooit weten hoe de pet van iedereen staat, kan het best gebeuren dat het uur anders verloopt dan jij hebt voorbereid. Fijn als je daarin wilt meebewegen.

Natuurlijk wil je ook wel eens overleggen of gewoon een bijzonder moment delen. Dat kan. Je doet het niet alleen! Er is regelmatig overleg met de vrijwilligerscoördinator. Alleen met elkaar kunnen wij de zorg aanvullen met welzijn. Van hart tot hart!

Wil je het liefst morgen al beginnen? Fijn, ons team van enthousiaste vrijwilligers, zorgzame collega’s en veelzijdige gasten kijkt uit naar jou.

Wat ga je doen

 • Samen met bewoners zingen, praten en lezen over het geloof
 • Bewoners enthousiast maken om mee te doen

 

Dit bieden we je

 • Scholingen zoals hoe om te gaan met slikproblemen of uitleg over diverse ziektebeelden
 • Eindejaarsattentie
 • Gezellige jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst
 • Gewoon leuk en belangrijk werk

 

Past dit bij jou? Dan breng je dit mee

 • Enthousiasme en flexibiliteit
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Een luisterend oor en een gezellig praatje
 • Binding met de doelgroep (meestal mensen met geheugenproblemen)

·        Flexibel omgaan met de situatie van het moment

·        Je respecteert de christelijke identiteit van Norschoten

 

Word jij onze nieuwe collega?

Leuk, je bent van harte welkom. Direct solliciteren? Of heb je nog vragen? Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator Anne Stoffelsen (werkdagen: maandag t/m donderdag 8:30 - 16:30 uur) via 06-13133140 of anne.stoffelsen@norschoten.nl

Prijs

Gratis
Gevraagd
Helpen

betrokken vertegenwoordiger van cliënt

Wie zoeken wij?

Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt doorlopend vrijwilligers die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk met veel uitdaging en verantwoording.

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING

Ondersteunen en vertegenwoordigen van mensen die niet in staat zijn om zelf beslissingen te nemen en die geen familieleden hebben om hen daarbij te kunnen helpen.

Taakomschrijving:

Een mentor is vertrouwenspersoon, begeleider en vertegenwoordiger bij beslissingen over wonen, welzijn, verzorging en verpleging. Hij/zij gaat periodiek op bezoek bij een cliënt (thuis of in een instelling) en biedt ondersteuning waar dat wenselijk en nodig is. De cliënt houdt daarbij zo veel mogelijk zelf de regie in handen. Een mentor is een wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt en heeft bijv. namens de cliënt inzage in een behandelplan of zorgdossier.

Functie-eisen:

Een mentor is een vrijwilliger die...

-goed kan communiceren

-initiatiefrijk is

-vaardig is in besluiten en handelen

-goed kan samenwerken

-onafhankelijk en integer is

-grenzen kan stellen

-het eigen gedrag kritisch kan bekijken

-bij voorkeur een zorg gerelateerde opleiding heeft (minimaal MBO 4)

Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

Als mentor krijgt u ondersteuning en begeleiding van Mentorschap Overijssel Gelderland. Behalve een introductietraining zijn er regelmatig themabijeenkomsten.

Wat maakt het werk de moeite waard?:

Voldoening, die ieder ervaart als je van essentieel belang kunt zijn voor een medemens. Verrijking: het mentorschap is een zeer zinvolle activiteit, met nieuwe contacten en ervaringen.

Werktijd:

Af te spreken met de cliënt. Omvang 8-10 uur per maand.

Gevraagd
Helpen

Samen lukt het !

Heb jij affiniteit met financiële vragen? Vind jij het leuk om mensen echt verder te helpen en zo het verschil te maken? Dan zoeken we jou voor ons Financieel Café, de Thuisadministratie en/of financiële begeleiding van statushouders in Putten. Bel of mail voor meer informatie of het maken van een afspraak. Je bent meer dan welkom!

Zoom