Fietscross Club Putten

non-profit organisatie
Duur/conditiesport

De club is in 1983 opgericht. De baan is een paar maal van plaats en vorm gewijzigd. Dit had alles te maken met de ontwikkeling van de sport. In de beginjaren werd over kleine bulten en platte bochten gestreden om de winst. Door de ontwikkeling van de techniek van fiets en rijders zijn de bulten in de baan steeds hoger en langer geworden. Sinds 2008 is BMX een Olympische sport geworden. Deze “supercross” banen zijn echter alleen geschikt voor zeer ervaren rijders boven de 15 jaar.

Begin 2012 is onze baan aangepast aan de normen van vandaag de dag. Om dit te realiseren zijn we de gemeente Putten, het stimuleringsfonds van de Rabobank en meerdere plaatselijke ondernemers erg dankbaar. We beschikken nu over een baan waar voldoende uitdagingen in zitten voor zowel jong als oud, ervaren of onervaren. De club telt ongeveer 50 leden, in leeftijd variërend van 4 tot 40 jaar.

Als je een keer wilt proberen of fietscross bij je past dan ben je welkom op woensdag om 18.15 uur. Zorg voor een lange broek, shirt met lange mouwen en stevige schoenen. Op de club kun je eventueel een fiets, body, helm en handschoenen lenen.

Er wordt deelgenomen aan verschillende wedstrijden van de NFF (Nederlandse Fietscross Federatie). Op zaterdagen in het voor- en najaar worden 8 regiowedstrijden georganiseerd met clubs uit oa. Nijkerk, Nunspeet, Apeldoorn en Kootwijkerkroek. Daarnaast kan je meedoen aan Provinciale kampioensschappen en het Nederlands Kampioenschap van de NFF. Daarnaast zijn we tevens lid van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). Zodoende kan je ook meedoen met KNWU wedstrijden (mits je beschikt over een licentie) en je kwalificeren voor het NK, EK en WK.

Wedstrijden worden gereden in het clubtenue van FCC Putten.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met beheer:

beheer
Contactpersoon
1